9 prednosti korištenja softwarea za vođenje poslovanja u vašem salonu

Nije li fantastično kako je Internet učinio stvari tako zgodnim i jednostavnim? Bez obzira želite li rezervirati hotelsku sobu, iznajmiti automobil ili kupiti novi laptop, sve to možete učiniti putem interneta. Često čujem vlasnike salona koji su skeptični prema online narudžbama. Ako ste naviknuti raditi sve na određeni način, promjena može biti teška. No, ako želite i dalje kontrolirati svoj kalendar narudžbi, ali i dati svojim klijentima mogućnosti online narudžbe tada je vrijeme da zakoračite u svijet aplikacija. Evo 9 razloga zbog kojih će vaš salon imati koristi od softwarea za vođenje salona.

1. Ušteda vremena
Neće vam smetati tijekom tretmana ni zvonjava telefona niti poruke . Ovo je prva prednost software za online narudžbe. Štoviše, manje će biti glasovnih poruka koje zahtijevaju uzvraćanje poziva. Možete jednostavno uputiti klijente na vašu web stranicu ili facebook da se tamo naruče dok vi radite ili se odmarate.

2. Ostavljate prvi dojam odličan!
Zamislite kako bi bilo zakazati sastanak ili tretman putem kontakt obrasca. U dav-tri klika ste naručeni na željeni pregled ili razgovor. Divno, zar ne? Pa zašto to ne priuštite svojim klijentima? Omogućite im to iskustvo i vjerujte mi biti će oduševljeni. Ne samo da će se moći sami naručiti u par sekundi već će nakon toga dobiti potvrdu mailom za narudžbu. I moći će ju i spremiti u svoj google kalendar (barem je to moguće u Salonizedu). A to vas čini konkurentnim i privlačnim klijentima!

3. Dostupni ste 24/7, a da ne radite toliko
Prisjetite se zvukova poruka ili čak poziva usred noći, tijekom tretmana, za vrijeme nedjeljnog ručka ili prilikom izlaska u kino. Sa softwareom toga neće biti, jer se klijenti online naručuju i imaju sve podatke na vašoj web stranici. Klijenti vide na koje tretmane se mogu naručiti, kod koga i u koliko sati. Kada se naruče to će odmah biti vidljivo u vašem kalendaru. Uvijek ćete primati obavijesti tko je naručen i kada. Nema više preklapanja termina niti neplanskih narudžbi. Dok vi spavate ili se družite kalendar se puni.

4. Aplikacija umjesto vas šalje automatske podsjetnike za tretmane
Svaki vlasnik salona plaši se otkazivanja i nedolazaka u zadnji tren. To su klijenti koji zaboravljaju svoje obaveze ili se pojavljuju na krivi dan ili u krivo vrijeme. Pomoću automatskih podsjetnika za narudžbe, možete izbjeći nedolaske tj. nenajavljene otkaze tretmana, i to bez zvanja klijenta. Salonized aplikacija automatski šalje klijentu e-mail ili SMS podsjetnik kako ne bi zaboravio svoj tretman ili ga barem otkazao na vrijeme.

5. Uvijek imate pristup svom kalendaru
Imat ćete pristup svom kalendaru u bilo koje doba dana ili noći. No, to ne znači da morate raditi 24 sata dnevno. Naprotiv, jednostavno ćete imati više vremena. Ako ste kod kuće ili na putu i pitate se kako izgleda vaš raspored rada za sljedeći dan, lako možete pristupiti svom kalendaru. Jednostavno se prijavite pomoću telefona, tableta ili računala – gdje god se nalazili.

6. Na tretmane se klijenti mogu naručiti i putem vaše Facebook stranice
Klijenti očekuju da će vaš salon pronaći na mreži, bilo da je riječ o Googleu ili društvenim mrežama. Salonized vam nudi brojne značajke koje će povećati vašu vidljivost na Internetu. Na primjer, jednostavno možete povezati aplikaciju sa svojom Facebook stranicom i omogućiti klijentima da se naruče i preko nje.

7. Sprječavate dvostruke rezervacije
Zakazivanje tretmana možda nije složen zadatak, ali zahtijeva dobro planiranje. Dvostruke rezervacije ili loše planiranje mogu stvoriti probleme, ali srećom, sustav online rezervacija Salonized toliko je napredan da može obraditi složene rasporede, čak i ako radite s drugim sustavom narudžbi.

8. Sigurnost
Što ako se kartoni klijenata izgube ili se laptop sruši ili vam netko ukrade mobitel? Ništa! Sa app za vođenje poslovanja salona nećete morati brinuti ni o jednom od ovih problema. Svi podaci vašeg salona su spremljeni u ‘oblaku’. Vi imate pristup svojim podacima s bilo kojeg uređaja, bilo gdje i bilo kada. A vaši papiri, bilježnice odlaze u zaborav.

9. Smanjujete troškove
Znamo da vas dnevnik tj. bilježnica za narudžbe ne košta ništa … ali sa svim značajkama koje ima software uštedjet ćete vrijeme i novac na zadacima koje inače radite sami. Npr. primat ćete automatske obavijesti kad god nekog proizvoda nema na skladištu, što osigurava da nikad ne propustite sljedeću narudžbu. Svako otkazivanje tretmana biti će evidentirano i to par sati ranije (sami određujete vrijeme) tako da još uvijek stignete nekoga naručiti.

Prava aplikacija možda neće riješiti sve vaše probleme, ali će vam pomoći da ih smanjite i sačuvate dragocjeno vrijeme kojeg nemate na bacanje.

Želite li znati više o našim uslugama ili aplikaciji, javite se na info@salonize.hr ili na telefon 017999202!

Autor: Natalija Crnički, vlasnica Salonize koja se nakon dugogodišnjeg rada u školi otisnula u poduzetničke vode. Smatra da se svaki problem može riješiti pa ma kako kompliciran bio.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)